MedicSeal

Tolsys BV ontwikkelt momenteel in nauwe samenwerking met ECCT BV in Eindhoven  een product  waarmee in de toekomst medicijnverspilling voorkomen zou kunnen worden. 

MedicSeal

 

 

 

Tolsys B.V. werkt nauw samen met ECCT B.V. in Eindhoven om de temperatuurlogger  van het bedrijf uit te breiden met een digitaal security-label waarmee in de toekomst medicijnverspilling voorkomen zou kunnen worden. 
 Het product MedicSeal bestaat uit een zeer compacte datalogger (NFC tag) met aan beide zijden 2 digitale sealingtapes die om het doosje geplakt kunnen worden. Het systeem kan hierdoor de volgende gegevens registreren vanaf het moment dat de medicatie is uitgegeven bij de apotheek: 

1.      De temperatuur van de medicatie 

2.      De verzegeling van de medicatie 

Iedere medicatie heeft zijn eigen temperatuurgrenswaardes (gekoeld of kamertemperatuur) en deze zijn vastgelegd in de datalogger. Wanneer de doosjes na uitgifte geretourneerd worden bij de apotheek, kan eenvoudig bepaald worden of de medicatie opnieuw in de voorraad kan door de NFC tag draadloos uit te lezen. 

٧    Temperatuur is binnen de grenswaardes gebleven EN verzegeling is gesloten gebleven 

x    Temperatuur is buiten de grenswaardes gekomen OF verzegeling is onderbroken 

Indien de medicatie volgens de juiste bewaarvoorschriften bewaard is gebleven kan deze incl. NFC tag de voorraad in en op een later tijdstip opnieuw uitgegeven worden.