Medpreserve

Binnen Tolsys BV wordt momenteel een product ontwikkeld waarmee in de toekomst medicijnverspilling voorkomen zou kunnen worden. 

Medpreserve

 

 
Binnen Tolsys BV wordt momenteel een product ontwikkeld waarmee in de toekomst medicijnverspilling voorkomen zou kunnen worden. 
 Medpreserve is een eenvoudig en herbruikbaar kunststof doosje waarin de apotheker een kostbaar medicijn uitgeven kan. De gebruiker bewaart het doosje indien nodig in de koelkast, waarbij de bewaartemperatuur en toediening/uitgifte van het medicijn gemonitord wordt. 
 De apotheker kan een volledige fabrieksverpakking in het doosje doen, er zou echter ook een “verenkeld” medicijn (deel van de strip) met een bijsluiter in uitgegeven kunnen worden. Door meerdere doosjes bij één behandeling uit te geven vergroot men de kans dat een deel van de medicatie, dat in een digitaal verzegeld doosje zit, gegarandeerd onder de juiste condities bewaard is gebleven. 
 Bij retour-inname kan de NFC tag eenvoudig uitgelezen worden via de reeds bestaande App (IOS en Android). De bewaartemperatuur, de digitale verzegeling en de datum/tijd van de eventuele uitgifte-momenten worden weergegeven en direct weggeschreven naar de cloudomgeving. Op basis hiervan kan de apotheker beoordelen of de uitgegeven medicatie geschikt is voor hergebruik. 
Indien het eventueel hergebruiken van medicatie op dit moment speelt binnen uw organisatie, neem dan contact op om te kijken wat we kunnen betekenen!